2023-08-28

‘Trakya Türk TV Hayat Bayram Olsa Programı’ndan Rektörümüzle Röportaj



Trakya Türk TV Hayat Bayram Olsa Programı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile bir röportaj gerçekleştirdi. Rektörlük makamında gerçekleşen çekimlerde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN ve Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ da yer aldı.

Gazeteci Uğur ADUTALP ve oğlu Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü yeni öğrencisi ve programın sunuculuğunu yapan Aslan Kaya ADUTALP tarafından hazırlanan programın çekimlerini Trakya Türk TV Haber Müdürü Yüksel ARSLAN gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN röportajda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili soruları yanıtladı. Rektör ŞAHİN, “Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından gerçekleştirilen 2023 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin 9 fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) ödülünü aldı. En çok bayrak alan üniversiteler arasında da Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 7. sırada yer aldı” dedi.

Programda Üniversitemizin gerçekleştirdiği engelsiz uygulamaları hakkında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN ve Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ da bilgilendirmelerde bulundu.